logotype

image1 image2 image3

Sednice školskog odbora i Saveta roditelja održaće se 28.08.2020. godine. Sednica Saveta roditelja počinje u 18 časova a sednica školskog odbora u 19 časova. Materijal za sednice možete preuzeti ispod ovog teksta.

Izveštaj direktora

Zapisnik

Pozvanka_školsky_vybor

Pozvanka_Rada_rodičov

Zapisnik_Rada_rodičov

Klikni na tekst Obaveštenje za roditelje i preuzmi obaveštenje za roditelje u vezi upisa učenika u 1. razred

Poštovani roditelji i učenici, časovi nastave u toku trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, će biti emitovani na sledećoj web adresi https://www.rasporednastave.gov.rs/ .

20.11.2019

Poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku male vrednosti radova – Radovi na investicionom održavanju objekta – postavljanje podnih obloga u OŠ „Jozef Marčok Dragutin“ Gložan. Prijem ponuda je do 28.11.2019. godine do 12 časova a otvaranje ponuda istog dana u 13 časova.

Poziv za podnošenje ponuda možete preuzeti ovde

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti ovde

U okviru proslave Dana škole 18.04.2018. godine u našoj školi je gostovao mobilni planetarijum. Učenici su stekli nova i utvrdili stara znanja o Sunčevom sistemu. Solarni sistem čini Sunce i sva nebeska tela koja su gravitaciono vezana za njega. Sunčev sistem je područje u vasioni gde je njegova gravitaciona sila dominantna, tj. veća od gravitacionih sila drugih zvezda i Galaksije. Nebeska tela koja pripadaju Sunčevom sistemu su: planete, njihovi prirodni sateliti i mala tela Sunčevog sistema. U mala tela Sunčevog sistema spadaju: asteroidi, objekti u Kojperovom pojasu, komete, meteoridi i međuplanetarna prašina. Sistem sadrži 8 planeta, 3 patuljaste planete,više od 150 njihovih prirodnih satelita,te mnoštvo sitnih tela: kometa, planetoida, tela Kojperovog pojasa, meteoroida i međuplanetna prašina. Sunčeva plazma ispunjava heliosferu,a gravitacijski se uticaj širi do područja Ortovog kometskog oblaka (Jan Hendrik Ort), koji se nalazi bliže od susednih zvezda.

 

U sredu 7. februara 2018. godine nastavnik informatike Siniša Stanivuk učenicima 7. i 8. razreda je održao predavanje na temu "Zaštita na internetu". Između ostalog predočene su dobre strane interneta kao što su
 
•UČENJE (eLearning, video konferencije, e-biblioteke, kolaboracija...)
•POSLOVANJE (online zapošljavanje...)
•BRZA DOSTUPNOST INFORMACIJAMA (nauka, vesti, razmena e-mail-ova...)
•BESPLATNI SADRŽAJI
•BRZA I LAKA KOMUNIKACIJA
•KUPOVINA PUTEM INTERNETA (plaćanje računa, online kupivina-prodaja..)
•E-UPRAVA (dokumenta, zahtevi, obrasci...)
•PODSTIČE RAZVOJ KREATIVNOSTI
•IZVOR IGARA I ZABAVE
•POVEZUJE LJUDE .....
ali poseban akcenat je dat na opasnosti koje vrebaju sa interneta i kako zaštititi sebe i druge na svetskoj globalnoj mreži. Uz sve dobre strane Internet je otvorio nove oblike nasilja, agresije i opasnog uticaja. Pri tome su deca najugroženija. Između ostalog učenicima je prezentovana opasnost od elektronskog nasilja. Kao najčešće opasnosti su navedene sledeće:
•ZLOUPOTREBA
•VRŠNJAČKO NASILJE
•NESMOTRENOST

Časovi programiranja u programskim jezicima Scratch i Pyhton održani sa učenicima 5. i 6. razreda u školi ’’Jozef Marčok Dragutin‘’, 20.10.2017. godine, u  11,00 časova. Ovim programom hteli smo da ukažemo učenicima i njihovim roditeljima kao i kolegama nastavnicima da nije samo u pitanju učenje programiranja već programiranje da bi se uspešnije učilo. Uživajmo u druženju i kodiranju! #codeEU

Uz podršku Google Europe, Udruženje profesora informatike Srbije organizuje događaj pod imenom ‘’ BIG STEP IN LEARNING PROGRAMMING WITH GOOGLE’’, a unutar EU nedelje kodiranja Code Week.

Događaj će se održati u školi ’’Jozef Marčok Dragutin‘’, na adresihttp://events.codeweek.eu/view/145561/big-step-in-learning-programming-with-google/, u Gložanu, 20.10.2017. godine, sa početkom u 11 sati . Ovim programom hoćemo da ukažemo učenicima i njihovim roditeljima kao i kolegama nastavnicima da nije samo u pitanju učenje programiranja već programiranje da bi se uspešnije učilo. Uživajmo u druženju i kodiranju!#codeEU

Uz podršku Google Europe, Udruženje profesora informatike Srbije organizuje događaj pod imenom ‘’ BIG STEP IN LEARNING PROGRAMMING WITH GOOGLE’’, a unutar EU nedelje kodiranja Code Week.
Događaj će se održati u školi ’’Jozef Marčok Dragutin‘’, na adresi http://events.codeweek.eu/view/145561/big-step-in-learning-programming-with-google/, u Gložanu, 20.10.2017. godine, sa početkom u 11 sati . Ovim programom hoćemo da ukažemo učenicima i njihovim roditeljima kao i kolegama nastavnicima da nije samo u pitanju učenje programiranja već programiranje da bi se uspešnije učilo. Uživajmo u druženju i kodiranju! #codeEU . Link ka fb stranici škole https://www.facebook.com/events/492541427775924/?ref=46

2020  Osnovna Škola Jozef Marčok Dragutin  globbersthemes joomla template